Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ: Παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα γραφεία της ΕΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014

Τα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος και της ΚΝΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη και επέδωσε υπόμνημα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στο υπόμνημα τονίζεται:
«Με την ευκαιρία της φετινής επετείου της Διεθνούς μέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, στα πλαίσια του Διεθνούς Ετους Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τα εκατομμύρια των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και εκφράζει τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας:
Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ.
Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.
Απαιτούμε ακόμα:

Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
Επιπλέον, στον απόηχο των πρόσφατων βάρβαρων εγκληματικών επιθέσεων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, στη Λωρίδα της Γάζας και γενικότερα, θέλουμε να καταγγείλουμε τη στήριξη και συγκάλυψη από την ΕΕ των παραπάνω εγκλημάτων, που γίνεται με απαράδεκτα και προκλητικά προσχήματα περί "ασφάλειας του ισραηλινού κράτους" και το χαρακτηρισμό της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού στην κατοχή ως "τρομοκρατική δράση".
Στις μέρες μας, παρά την υπογραφή της πρόσφατης εκεχειρίας, παρακολουθούμε καθημερινά τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής και τη συνέχιση της κατασκευής εποικισμών στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Με τη στάση τους, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών -ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση- στηρίζουν και ενθαρρύνουν την ισραηλινή επιθετικότητα με τη συστηματική αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Αυτή η πολιτική της ΕΕ, που ταυτίζει το θύτη με το θύμα, συνιστά συμμετοχή και συνενοχή στο διαρκές έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, ενισχύει τη διαιώνιση της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, αποτελεί πρόκληση για τους λαούς στην Ευρώπη».