Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για την παραπομπή Περιφερειακών Συμβούλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για να τεθούν σε αργία




        ΕΓΝΑΤΙΑ 89 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 54635
        Τηλ.: 2310 286580, 2310 286546 fax: 2310 288 233



ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Θεσσαλονίκη, 25-11-2014
Η παραπομπή από την Διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα, στη συνεδρίαση-24.11.2014- του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κ. Μακεδονίας, δύο Περιφερειακών Συμβούλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για να ελεγχθούν οι απουσίες τους, με την προοπτική να τεθούν σε αργία και αργότερα σε παύση, αναδεικνύει την υποκρισία της, αν όχι την αυταρχικότητα της.
Είναι σε όλους γνωστό πως, οι μέρες και οι ώρες συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ (επιλογή της Διοίκησης παρά την εκφρασμένη διαμαρτυρία ), εκ των πραγμάτων είναι, πολλές φορές, απαγορευτικές για μια σειρά περιφερειακών συμβούλων λόγω επαγγελματικών και άλλων σοβαρών υποχρεώσεων τους.
Για την Διοίκηση της ΠΚΜ, η επαγγελματική επιβίωση μιας δικηγόρου με την παρουσία της σε δίκες, όπως της Τιμοθέας Ρακιτζή Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ή η συμμετοχή ενός βουλευτή σε ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής είναι αδικαιολόγητες απουσίες(!),  την ώρα που δεν την απασχολούν στην πράξη μια σειρά εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του Π.Σ. ( υπογραφή παρουσίας και αποχώρηση συμβούλων,  κλπ).
Η πρόφαση της «πιστής» εφαρμογής του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, παράγωγο του αντιδραστικού-αντιλαϊκού «Καλλικράτη» (Ν.3852/10), δεν έπειθε ούτε και τους Συμβούλους της πλειοψηφίας της Διοίκησης, οι οποίοι τελικά φέρουν και τις ατομικές τους ευθύνες γι αυτή την αρνητική εξέλιξη.
«Πρωταγωνιστικός» είναι, για την παραπομπή, ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Γυφτόπουλος με την συνδρομή και την πλειοδοσία των συμβούλων της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Ας μην αυταπατώνται!
Η  δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των Συμβούλων της, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μπορεί να τεθεί ούτε σε αργία ούτε σε παύση, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ζιώγας Γιάννης
Ρακιτζή Τιμοθέα
Ιγνατιάδης Θεόδωρος