Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ: Συλλαλητήριο για τη μεταφορά μαθητών



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Ημαθίας και με αίτημα αιχμής την επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε και η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ενώ τη μαζική συμμετοχή τους προετοιμάζουν και οι μαθητές.
Από χτες, με αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων, πραγματοποιείται αποχή των μαθητών από τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία των χωριών της Νάουσας (Ανω και Κάτω Ζερβοχώρι, Πολυπλάτανο, Αρχάγγελο, Μαρίνα, Γιαννακοχώρι, Πολλά Νερά) αλλά και χωριών της Βέροιας (Βεργίνα, Παλατίτσια κ.ά).
Στα χωριά της Νάουσας καθυστερεί η μεταφορά των μαθητών προς το σπίτι και τα παιδιά αναγκάζονται να παραμένουν εκεί μέχρι να περάσει το λεωφορείο για την επιστροφή.
Η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι τα προβλήματα με τη μεταφορά χειροτέρευσαν εξαιτίας της εφαρμοζόμενης νομοθεσίας. Απαιτεί: Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι και νέα δρομολόγια, όπου προκύπτουν ανάγκες. Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013, που στην πράξη σταματά τις μεταφορές των μαθητών. Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.