Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Περήφανη η κυβέρνηση για τα 50000 παιδιά εκτός σταθμών.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
 «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», ήταν η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, αν προτίθεται η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και να προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα πάντα, «για να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες του παιδικού πληθυσμού». Η πρόκληση του υφυπουργού απογειώθηκε, όταν επιδόθηκε από πάνω και σε εμπαιγμό λέγοντας ότι: «Η φετινή λειτουργία των παιδικών σταθμών θα έλεγα ότι είναι παράδειγμα ευαισθησίας»!
Μια «ευαισθησία» από την πλευρά της κυβέρνησης που - σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάθεσε ο Χρ. Κατσώτης - εκφράζεται φέτος σε πάνω από 50.000 παιδιά να μένουν εκτός παιδικών σταθμών!
Για το μόνο που έδωσε απάντηση ο υφυπουργός ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών που πληρώνονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Οπως ανέφερε, η μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων «θα αντιμετωπιστεί άμεσα» και ότι αν υπάρξουν τυχόν δυσκολίες «θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε: «Θεωρούμε ότι οι ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς είναι μόνιμες και πρέπει εδώ να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό, με σταθερή σχέση εργασίας και δικαιώματα». Ανέφερε ότι οι διαδικασίες που απαιτούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι ένας κυκεώνας που έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν επί μήνες απλήρωτοι. Ενώ επισήμανε: «Τα δίμηνα, τα πεντάμηνα, αυτοί οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές, οι οποίοι είναι σήμερα και αύριο μπορεί να φύγουν, είναι πρακτικές και αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές για αυτά τα παιδιά, τα οποία πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς».
Απηύθυνε το κάλεσμα: «Φαίνεται, καθημερινά ότι εδώ πρέπει να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις. Και πρέπει, βέβαια, οι γονείς των παιδιών να παλέψουν και να αγωνιστούν για τους παιδικούς σταθμούς που έχει ανάγκη ο κάθε δήμος, για να μπορούν να πάνε τα παιδιά τους χωρίς τροφεία και χωρίς να ληστεύονται. Και ληστεύονται και με μια σειρά από άλλους τρόπους που επιβάλλει η κυβέρνηση για να μπορέσει να ικανοποιήσει ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου». Τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους γονείς, να συμμετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, απαιτώντας «μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφθούν αυτές οι δομές για τους εργαζόμενους και το λαό».