Τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ που επιστράτευσαν κυβέρνηση και διοίκηση Μπουτάρη για να επιβάλουν το λεγόμενο «επανέλεγχο» των συμβάσεων αορίστου χρόνου καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία τονίζει:
«Με εισαγγελείς και ΜΑΤ, κυβέρνηση και διοίκηση Μπουτάρη προσπαθούν να επιβάλουν τον λεγόμενο "επανέλεγχο" των συμβάσεων αορίστου χρόνου. "Επανέλεγχος" που θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω συρρίκνωση - ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών. Οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών αφορά όλο το λαό, που θα κληθεί να χρυσοπληρώνει για υποβαθμισμένες υπηρεσίες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα τις αναλάβουν.

Μετά από την κινητοποίηση των εργαζομένων που μπλόκαρε τον "επανέλεγχο" την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Θεσ/νίκης κατέθεσε έγγραφη αναφορά στην εισαγγελία Θεσ/νίκης. Την Τετάρτη 29/10, ημέρα που υπήρχε προγραμματισμένη στάση εργασίας των εργαζομένων του Δήμου, η εισαγγελέας πρωτοδικών κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΘ για "συστάσεις για ειρηνική επίλυση διαφοράς". Παράλληλα, η διοίκηση του Δήμου κάλεσε δυνάμεις της αστυνομίας για να "προστατεύσει" τη διαδικασία του "επανελέγχου". Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες ασφαλίτες από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έζωσαν το δημαρχείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Με εντολές της διοίκησης, μπήκαν στο δημαρχείο και καθοδηγούμενοι από το γγ του Δήμου αποκλείσανε τους διαδρόμους του δημαρχείου και μπήκαν μέσα στο γραφείο προσωπικού, απαγορεύοντας την είσοδο στους εργαζόμενους.
Είναι ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση και διοίκηση Μπουτάρη θα ξαναχρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα -ψέματα, συκοφαντίες, τρομοκράτηση, αυταρχισμό- για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα. Όσο θα εντείνουν την αντεργατική πολιτική τους -τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές μισθών κ.ά.- τόσο η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ο αυταρχισμός θα μεγαλώνουν. Μην ξεχνάμε ότι έχουν στα σκαριά νέο αντιδραστικό νόμο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Για να είναι αποτελεσματική η δράση και οι κινητοποιήσεις μας, πρέπει να απομονωθούν όλοι αυτοί που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την υποταγή, τις αυταπάτες στους εργαζόμενους, όπως διάφορα μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΘ. Αυτοί που ενώ ψηφίζουν για κινητοποιήσεις, προσπαθούν να τις ακυρώνουν στην πράξη, αφού δεν κάνουν το παραμικρό για να έχουν μαζικότητα και επιτυχία.
Το μόνο όπλο που έχουμε για να σπάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός, για να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά τους μέτρα, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ο ενωτικός ταξικός αγώνας μας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια μερίδα εργαζομένων, μια υπηρεσία, μια ειδικότητα είναι κοινό για όλους μας, όλους θα μας επηρεάσει. Μην περιμένουμε να έρθει και η σειρά μας. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το ΔΣ του ΣΕΔΘ:
- Πέμπτη 30 Οκτώβρη και Παρασκευή 31 Οκτώβρη, στάση εργασίας 9 π.μ. - 12 μ.μ., με συγκέντρωση στο γραφείο προσωπικού στον 3ο όροφο του δημαρχείου.
- Πέμπτη 30 Οκτώβρη, 6 μ.μ., σύσκεψη εργαζομένων αορίστου χρόνου στο δημαρχείο.
- Δευτέρα 3 Νοέμβρη, 4 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Όχι σε νέες απολύσεις - επαναπρόσληψη των απολυμένων.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων - πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
  • Δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο -κοινωνικό χαρακτήρα».