Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αχαρνών: Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων

ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 26/10/2014 - 12:33 
Να συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστούν τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες, ζητάνε από τη δημοτική αρχή Αχαρνών, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν:
«Η μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από τη νεροποντή στις εργατογειτονιές του Δήμου Αχαρνών αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και διαχρονικά των Δημοτικών Αρχών για τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα προστασίας της ζωής και της κατοικίας των λαϊκών οικογενειών.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αχαρνών με συνεχείς παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια έχει απαιτήσει προληπτικά, ένα πλέγμα μέτρων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, μέτρων που είναι επιβεβλημένα μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας. Πρότεινε έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη σημερινή κατάσταση, όπως είναι η κατασκευή αγωγών ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων στις επιβαρυμένες περιοχές, τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου, τη διευθέτηση των ρεμάτων.
Μπροστά σε αυτή την καταστροφή απαιτούμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια αρχή να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη αποζημίωση και άμεση ανακούφιση των πληγέντων, καθώς και την κατεπείγουσα χρηματοδότηση των έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούμε για την κατάσταση, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων».