Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

 Περιφέρεια Αττικής: Σταθερός προσανατολισμός στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 27/10/2014 - 15:23

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Γιώργος Μαυρίκος, Αλεξάνδρα Μπαλού, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Οκτώβρη 2014 για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής τόνισαν:
 «Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2015 είναι ίδιος με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης η οποία καταψηφίστηκε από το λαό της Αττικής. Άλλωστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από κοινού τον ψήφισαν τόσο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτή του κύριου Σγουρού.
Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις". Επιβεβαιώνεται ο σταθερός προσανατολισμός στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών, επιχειρηματικών συμφερόντων, η σταθερή εφαρμογή της πολιτικής που υλοποιεί την κεντρική κρατική οικονομική πολιτική σε βάρος του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων. Περίπου το 50% των εσόδων προέρχεται από φόρους και βάρη στις πλάτες του λαού.
Για να έχει μέτρο σύγκρισης ο λαός της Αττικής, παραθέτουμε τα λόγια της ίδιας της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου:
"Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ανατροπής της σημερινής πολιτικής και το μήνυμα της ανάγκης να αποκτήσει ξανά η Τοπική Αυτοδιοίκηση το ρόλο που οφείλει να παίζει, με ανεξαρτησία και πόρους. Εξού και το διπλό μήνυμα της Αττικής: Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, για να αρχίσει ξανά να ζει η Αττική" (14/5/2014).
"Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε ένα σπουδαίο πόλεμο, κόντρα όχι μόνο στις προβλέψεις που εν πολλοίς αυτές τις πετύχαμε πια, αλλά και κόντρα στα συμφέροντα. Ετοιμάζουμε λοιπόν ομάδες ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση 1η Σεπτεμβρίου να διαχειριστούμε ειλημμένες αποφάσεις" (27/5/2014).
Η "νέα αντίληψη", είναι πολύ παλιά: Πλαστότητα κονδυλίων σε διάφορα έργα, όπως αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά, και επιλεκτική πριμοδότηση σε έργα ανάλογα του σε ποιον ανήκει ο δήμος. Όσα διατίθενται σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν δίνονται για ολόκληρο το Δυτικό Λεκανοπέδιο και τον Πειραιά όπου κατοικεί 1,5 εκατομμύριο κόσμος με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας στην Ελλάδα, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε έργα υποδομής, ζωτικά για τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.
Συνεχίζεται η ίδια πολιτική ως προς τη χρηματοδότηση:
Προκλητικά ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες (20.000.000 ευρώ για το γήπεδο της Ν.Φιλαδέλφειας, 7.000.000 ευρώ για την ανάπλαση στη "Λεωφόρο", 2.000.000 ευρώ για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που η ίδια η κ. Δούρου χαρακτήριζε "χαριστική ρύθμιση προς τους εργολάβους").
Χρηματοδότηση πανάκριβων έργων βιτρίνας (π.χ. "βιοκλιματικές αναπλάσεις" και "περιβαλλοντικοί ποδηλατόδρομοι") και όχι για αναγκαίες υποδομές στις λαϊκές συνοικίες.
Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης της περιφέρειας, να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του, χωρίς να περιμένει τίποτα από παλιούς και νέους σωτήρες».
Συνδέσεις Ειδήσεων: