Συνάντηση πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, οι Σύλλογοι Γονέων Μουσικών Σχολείων Αττικής και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστο Καραμάνο για τη μεταφορά των μαθητών και το σχέδιο σίτισής τους. 
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καταγγέλλει ότι ο αντιπεριφερειάρχης εμφανίστηκε να μην έχει γνώση για την κατάσταση που επικρατεί, οι απαντήσεις που έδωσε ήταν γενικόλογες, ενώ προέτρεψε τους γονείς μαζί με τους διευθυντές να αναλάβουν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο μεταφοράς των μαθητών, δρομολόγια που θα καλύψουν μέρος μόνο των αναγκών.
Όσο αφορά την αποζημίωση των γονιών, που στο μεταξύ έχουν επιβαρυνθεί το έξοδο της μεταφοράς των παιδιών τους προς και από το σχολείο τους, ο Χρ. Καραμάνος απάντησε ότι αυτή θα γίνει μέσω των διευθυντών όταν τελικά ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Ακόμα, για το αίτημα έκδοσης Ειδικού Μαθητικού Δελτίου από τον ΟΑΣΑ για τους μαθητές που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν υπάρχει καμία σύμβαση, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης προέτρεψε τους γονείς να προτείνουν στην Περιφέρεια τον τρόπο που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί!!!
Για το σημαντικό ζήτημα της σίτισης των μαθητών ο Χρ. Καραμάνος ανέφερε ότι το κονδύλι ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και αφορά τη σίτιση γενικά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, θα διατεθεί μέσω της Εκκλησίας και άλλων δομών αλληλεγγύης. Οι γονείς τόνισαν ότι η Περιφέρεια έχει πολιτική ευθύνη να καλύψει άμεσα ένα δεκατιανό σε κάθε μαθητή με ευθύνη της Περιφέρειας και μόνο, χωρίς καμία ανάμειξη ΜΚΟ - φιλανθρώπων - Εκκλησίας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές των δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και δημιουργώντας νέες υποδομές όπου είναι αναγκαίο.
Το θέμα της μεταφοράς και της σίτισης των μαθητών θα συζητηθεί και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες δράσεις των γονιών.