Η κρατική χρηματοδότηση του ΚΘΒΕ μειώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων του και να συντηρήσει τις υποδομές του.
Ενδεικτικά, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η κρατική χρηματοδότηση για το 2010-2011 ήταν 9 εκατ. ευρώ, για το 2012-2013 ήταν 6,7 εκατ. ευρώ και για το 2013-2014 ήταν 5,8 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων που του οφείλονται (επιστροφή ΦΠΑ, χρέη Δήμου Θεσσαλονίκης από προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟ κ.ά.).
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι πρόσφατα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα επισκέφθηκε το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και διαπίστωσε την αγωνία της διοίκησης και του προσωπικού.
Η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου εξήρε τη σημασία του ΚΘΒΕ, αλλά δε δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων. Μάλιστα, δικαιολόγησε την υποχρηματοδότηση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, με το επιχείρημα ότι φέτος ο προϋπολογισμός του μειώθηκε κατά 15%, ενώ σε άλλους φορείς του υπουργείου είναι μειωμένος κατά 40%.