Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση του Νίκου Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 30/10/2014 - 17:36

Στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας, ανέφερε:
«Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για την εκλογή προέδρου, είχαμε μια απτή απόδειξη της σύγκλισης των "μνημονιακών" δημάρχων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τους "αντιμνημονιακούς" του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκλιση αυτή δείχνει στους "ανυποψίαστους" τη συμφωνία τους στο κυρίαρχο μοντέλο του δήμου - επιχειρηματία, που κινείται στα ασφυκτικά πλαίσια, τα οποία καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και των κυβερνήσεων.
Η σύγκλιση αυτή διαλύει αυταπάτες -σε όσους ακόμα έχουν- για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για τη συνέχεια, όπως δηλώνει, του κράτους και της πολιτικής που έχει γονατίσει τη λαϊκή πλειοψηφία. Πέρα από το παρασκήνιο και τα κομπρεμί με τα οποία μοίρασαν "μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί" τα αξιώματα στην ΠΕΔΑ, το κύριο είναι η σύμπλευση παρά τις επιμέρους διαφορές στο μοντέλο φορομπηξίας και στήριξης επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το έδειξε και η ψήφιση στην Περιφέρεια του προϋπολογισμού από τους ίδιους που συμμάχησαν και στην ΠΕΔΑ. Καιρός για γρήγορα συμπεράσματα, γιατί οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τη θέση τους στην κοινή πλέον στάση με το συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ».