Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Οι μαθητές διεκδικούν όσα τους ανήκουν

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ   Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
Μαχητική κινητοποίηση με πορεία από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης, η οποία κατέληξε έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή μαθητές γυμνασίων και Λυκείων, με αιτήματα αιχμής την «τράπεζα θεμάτων», τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα προβλήματα στις μεταφορές, κ.ά.
Με συνθήματα «μαθητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», «οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουνε για μόρφωση και κοινωνία άλλη», διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για το δικαίωμα στη μόρφωση. Αντιπροσωπεία των 15μελών των σχολείων, συναντήθηκαν με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατέθεσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Διεκδικούν:
Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό - προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
Να μην πληρώσουν οι οικογένειές τους ούτε 1 ευρώ για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης.
Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς καθηγητές και βιβλία! Να γίνουν διορισμοί μόνιμων καθηγητών για την κάλυψη των αναγκών.
Εκτακτο κονδύλι για τους Δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος σε όλα τα παιδιά.
Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της μέρας.
Ολες οι εκδρομές, μονοήμερες και πολυήμερες να επιχορηγούνται από το κράτος, να είναι δωρεάν, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός τουριστικού γραφείου.
Κανένα παιδί χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύνδεση των δημοσίων μονάδων Υγείας με τα σχολεία της γειτονιάς.
Τα σχολεία να μένουν ανοιχτά, για να γίνονται αθλητικές δραστηριότητες καθημερινά.
Να πραγματοποιούνται αθλητικά προγράμματα δωρεάν ταυτόχρονα να διασφαλίζεται ειδικό προσωπικό, φύλακες, γυμναστές κ.λπ. Δωρεάν είσοδος των μαθητών σε δημοτικούς κινηματογράφους, θέατρα. Δημιουργία υποδομών για τη στήριξη της μαθητικής και ερασιτεχνικής δημιουργίας.