Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Πάτρας: Δεν παίρνουμε μέρος στα παζάρια για την ΠΕΔ, παλεύουμε για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠ
ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 26/10/2014 - 11:59
Απάντηση στους ισχυρισμούς της παράταξης ΡΑΠ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) ότι τάχα «αποτράπηκε η διαφαινόμενη εκλογή» του δήμαρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη στην προεδρία της ΠΕΔ, επειδή εκείνος αρνήθηκε την πρότασή της να είναι υποψήφιος για τη θέση, δίνει με σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάτρας.
Αναλυτικά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάτρας επισημαίνει:
«Η παράταξη ΡΑΠ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), με ανακοίνωσή της, μας εγκαλεί γιατί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δεν αποδέχτηκε την πρότασή της για να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔ. Υποστηρίζουν επίσης ότι έτσι αποτράπηκε η διαφαινόμενη εκλογή του. Όμως οι συσχετισμοί είναι συγκεκριμένοι: 8 έδρες η παράταξη της ΝΔ, 7 η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, 4 έδρες η "Λαϊκή Συσπείρωση" και 2 έδρες η ΡΑΠ. Κρύβει λόγια και λέει μισές αλήθειες. Η εκλογή του Κώστα Πελετίδη ως προέδρου της ΠΕΔ μπορούσε να γίνει μόνο με τη στήριξη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ και της ΡΑΠ. Αν είχαν τέτοιο καημό για πρόεδρο της ΠΕΔ από την Αχαΐα, ας συνέχιζαν τις "συζητήσεις’’ με το ΠΑΣΟΚ και να τον εξέλεγαν.
Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΠ επιρρίπτει ευθύνη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί δεν αποδέχτηκε τον ψευτοδιαχωρισμό “μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί”, αντάμα να διαχειριστούν με πρόεδρο τον Πελετίδη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γιατί δεν βάλαμε λίγο νερό στο κρασί μας για να πετύχουν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου.
Ο Κώστας Πελετίδης κατέθεσε γραπτή δήλωση στη συνεδρίαση, που δημοσιεύθηκε και στα μέσα ενημέρωσης, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει χωρίς να πάρει μέρος στα παζάρια για την προεδρία της ΠΕΔ, να είναι απέναντι στην ΕΕ, στον Ευρωμονόδρομο, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τον υπηρετούν. Θ' αντιπαλέψει τον Καλλικράτη, τις απολύσεις και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να ισχυροποιηθεί το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης μέσα στο λαό».