Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ για τα διδάγματα από την κρίσιμη δεκαετία του '40

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 24/10/2014 - 22:54    
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 25/10/2014 - 09:59Πλήθος φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων έδωσε το απόγευμα το «παρών» στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, στην εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων Εκπαιδευτικών και ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα 74 χρόνια από την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, τα 68 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ και τα πολύτιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από την πολιτική και την πρακτική δράση της εργατικής τάξης και του Κόμματός της τη δεκαετία του '40 - '49.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, ενώ μετά το τέλος της ακολούθησε προβολή σχετικού βίντεο. (Δείτε ΕΔΩ το βίντεο που προβλήθηκε)
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Γιάννης Πατσής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος φόρος τιμής στον αγώνα του λαού τη δεκαετία του 1940 είναι η μελέτη και η βαθιά αφομοίωση των συμπερασμάτων από την πολιτική και την πρακτική δράση της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ. Από τον πλούτο των γεγονότων αναδεικνύεται η δύναμη του λαϊκού παράγοντα όταν αποφασίσει να χαράξει το δικό του αυτοτελή δρόμο και να συγκρουστεί με την αστική εξουσία. Τα παιδιά της εργατικής τάξης πρέπει να μπολιαστούν με την πεποίθηση ότι μπορεί να ανατραπεί ο καπιταλισμός, να οικοδομηθεί από το λαό η νέα κοινωνία, ο Σοσιαλισμός».