Τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων «Coca - Cola 3Ε» Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι απεργοί θα λάβουν μέρος ενεργά στο δίμηνο των αγωνιστικών δράσεων που έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ και προβάλλουν μέσα από αυτές, μαζί με τα γενικά εργατικά ζητήματα, το αποκλειστικό αίτημα του 12μηνου αγώνα τους, που είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και η ανάκληση των απολύσεων.
Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων, σημειώνει:
«Οι εργαζόμενοι στην Coca Cola απεργούν από την 1η Οκτωβρίου του 2013 και χρησιμοποιούν ως βασικό μέσο πίεσης του αγώνα τους το μποϊκοτάζ των προϊόντων Amita, Fanta, Coca Cola, νερό ΑΥΡΑ, σόδα Tuborg κλπ.
Η συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού είναι σημαντική σε όλη την Ελλάδα και έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας, η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαγορεύσει το μποϊκοτάζ με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, αλλά το Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε ότι το μποϊκοτάζ εμπίπτει στις διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης και είναι ΝΟΜΙΜΟ.
Μετά τη δικαστική της ήττα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η Coca Cola, για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στη δημοσιότητα εις βάρος της, προσπάθησε να τρομοκρατήσει εκ νέου τους εργαζόμενους καταθέτοντας νέα αγωγή εναντίον τους ζητώντας ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ως αποζημίωση και η οποία αγωγή θα συζητηθεί το 2017 στο αρμόδιο δικαστήριο.
Οι απεργοί-εργαζόμενοι από την πλευρά τους θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα συμμετέχοντας και στο αγωνιστικό δίμηνο του ΠΑΜΕ».