Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας: Καταγγέλλει την προσπάθεια συσχετισμού του ελέγχου πλαστών δικαιολογητικών με τις συμβάσεις συνολικά

Την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση προκειμένου να συσχετιστούν οι έλεγχοι που γίνονται στους δήμους από τους ελεγκτές - επιθεωρητές σχετικά με τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αόριστου χρόνου, με τους ελέγχους για τα πλαστά δικαιολογητικά, κατήγγειλε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου, Γ. Καμίνη, που τόνισε πως ο Δήμος είχε ξεκινήσει τους ελέγχους για τα πλαστά δικαιολογητικά πριν από 11 μήνες και πως από τους περίπου 4.500 υπαλλήλους που έχουν ελεγχθεί, έχουν βρεθεί συνολικά 63 εργαζόμενοι που κατείχαν πλαστά χαρτιά, είτε πτυχία, είτε δικαιολογητικά. «Αυτό αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό στη νομιμότητα και υποχρέωση, πράξη δικαιοσύνης προς εκείνους που είχαν τα τυπικά προσόντα και δε διορίστηκαν», είπε ο Γ. Καμίνης.
Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε πως «γίνεται μεγάλη προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο άσπρο. Να ταυτιστούν τα πλαστά δικαιολογητικά με τις συμβάσεις που ανανεώθηκαν και βάση του νόμου Παυλόπουλου, αυτός ο κόσμος κατά τη γνώμη μας έχει δικαίωμα στη δουλειά και καλά κάνει και δουλεύει. Ο επανέλεγχος αφορά διαδικασία δύο μηνών που αυτούς τους μήνες οι άνθρωποι δούλευαν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πληρώνονταν. Μιλούν τα ΜΜΕ για πέντε ''καλούς'' και πέντε '' κακούς'' δήμους. Οι πέντε "κακοί" είναι όπου οι εργαζόμενοι και με στήριξη των δημοτικών αρχών αρνήθηκαν τον έλεγχο στις συμβάσεις, που θα πετάξουν στην απόλυση μέρος από πολύτιμο και λιγοστό προσωπικό που έχουν πλέον οι δήμοι. Παρουσιάζουν σαν "καλούς" αυτούς που διενεργούν έρευνα για τα πλαστά δικαιολογητικά. Συγκρίνουν ανόμοια πράγματα γιατί η διαδικασία των πλαστών γίνεται σε όλους τους δήμους».
Παράλληλα, πρότεινε οι αποφάσεις που θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που κινδυνεύουν να απολυθούν «όπως τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουμε ακόμα με δικαστικές αποφάσεις και ο Δήμος αρνείται τη μη άσκηση έφεσης για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό που κάναμε, δηλαδή να μην ασκηθεί έφεση στους εργαζόμενους της καθαριότητας και του πράσινου, να τη γενικεύσουμε για όλους τους εργαζόμενους. Για τους σχολικούς φύλακες, για τις 24 εργαζόμενες των stage που τις πετάτε στο δρόμο, για τον Εθνικό Κήπο, για τον ΟΠΑΝΔΑ που πληρώνονται με έναντι. Πως θα δουλέψει ο Δήμος, φεύγοντας αυτό το δυναμικό; Το ίδιο ισχύει και για την άρνησή μας να ελεγχθούν οι δήθεν πλαστές συμβάσεις. Όπως επίσης και να επιβεβαιώσουμε αυτή την έστω και κουτσουρεμένη απόφαση που είχαμε πάρει, ότι όσον αφορά την "αξιολόγηση", ο Δήμος δε δίνει καταστάσεις και περιμένει την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς δεν την είχαμε στηρίξει, γιατί θεωρούμε ότι ούτως ή άλλως δεν έπρεπε να το κάνει».
Και συνέχισε, ρωτώντας το δήμαρχο «στο Δήμο της Αθήνας γίνεται έλεγχος για τις συμβάσεις; Πόσοι εργαζόμενοι από τους λίγους που έχουν απομείνει, βρίσκονται προς απόλυση;» με τον Γ. Καμίνη να απαντά πως όντως έχει ξεκινήσει έλεγχος από τους ελεγκτές και πως «στο Δήμο της Αθήνας δε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις συμβάσεις».
Τέλος, σε ό,τι αφορά την έγκριση του Απολογισμού - Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσεως οικονομικού έτους 2013, σημειώθηκε από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης» η συνεχής αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική του Δήμου και καταψήφισε το θέμα, όπως άλλωστε είχε κάνει και με τον προϋπολογισμό.