Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μπασκέτα τραυμάτισε μαθητές σε λύκειο του Αλίμου!



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα όταν μπασκέτα κατέρρευσε από τη βάση της στο 2ο Λύκειο Αλίμου, τραυματίζοντας δύο μαθητές. Με αφορμή το περιστατικό, που έγινε την περασμένη βδομάδα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλίμου αναφέρεται συνολικά στα ζητήματα της υποχρηματοδότησης των σχολείων, αλλά και της υποβάθμισης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. «Το γεγονός αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», σημειώνει, αλλά «αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και διαχρονικής υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης των σχολείων από το κράτος - την Κεντρική και στη συνέχεια την Τοπική Διοίκηση. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, οι περικοπές της τακτικής κρατικής επιχορήγησης για τη λειτουργία των σχολείων αγγίζουν το 60% και οι επιχορηγήσεις για τη συντήρησή τους είναι πλέον μηδαμινές».

Επισημαίνει ότι πρόκειται για «συνέχεια της πολιτικής των περικοπών σε βάρος των αναγκών του λαού μας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αμφισβητεί και η (νέα) δημοτική μας Αρχή. Η αντικατάσταση της μπασκέτας δεν μπορεί να κρύψει το τεράστιο πρόβλημα της συντήρησης των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει λόγο για «σταθερή σχεδιασμένη υποβάθμιση της παρεχόμενης Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού για τα παιδιά του λαού», συμπληρώνοντας ότι «η συντήρηση των εγκαταστάσεων επαφίεται ουσιαστικά στον πατριωτισμό... των γονέων. Κυριολεκτικά τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών είναι καταδικασμένα στο να επιλέξουν ανάμεσα σε σάπια γερασμένα γήπεδα ή στο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι γονείς μέσω διδάκτρων και ανταποδοτικών τελών», τονίζει μεταξύ άλλων.
Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ