Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος

Τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και των μαθητών αναδείχτηκαν μέσα από μία μαζική κινητοποίηση στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων, έκλεισαν τα σχολεία για δύο ώρες και διαδήλωσαν για το δικαίωμά τους σε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές και για σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια.
Για την περιοχή, ο Σεπτέμβρης έφυγε χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμα κανένα σχολικό λεωφορείο δρομολόγια προκειμένου να μεταφέρει μαθητές και με την υπομονή και τις τσέπες των γονιών να εξαντλούνται. Το πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα στέγασης των σχολείων του Δήμου, όπου γίνεται μάθημα σε κοντέινερ, και στις ελλείψεις -ακόμα- εκπαιδευτικών.
«Όλα αυτά τα χρόνια αναστενάζουμε από την ανεργία, τη σκληρή φορολογία και τις περικοπές των εισοδημάτων μας. Αν μη τι άλλο, τα παιδιά μας δικαιούνται να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινα σχολεία και να πηγαινοέρχονται με ασφάλεια στο σχολείο τους. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κοροϊδία», σημειώνει η Ένωση Γονέων, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.