Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ Σε ΚΕΑΟ και Εφορίες για τα χρέη που τους πνίγουν



 Μέρα πανελλαδικής δράσης η 1η του Οκτώβρη, με πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
Μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στα χρέη είναι η 1η του Οκτώβρη για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, όπως αποφάσισαν Ομοσπονδίες και Ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Τη μέρα εκείνη, διοργανώνονται συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις κατά περιοχή, σε ΚΕΑΟ και Εφορίες, ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις περιουσιών.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ., στην Ομόνοια. 
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει διαμαρτυρία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Βαλαωρίτου 38), στις 9 π.μ., με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. 
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν καθοριστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ:
Στις Σέρρες, στο ΚΕΑΟ. Στην Κατερίνη, στην Εφορία. Στην Καβάλα, στο ΚΕΑΟ. Στην Κομοτηνή, στο ΚΕΑΟ. Στη Λάρισα, στο ΚΕΑΟ. Στα Τρίκαλα, στο χώρο που θα γίνει ο πλειστηριασμός σπιτιού ΕΒΕ. Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία και μετά στην Εφορία. Στα Γιάννενα, στο ΚΕΑΟ. Στη Λιβαδειά, στην Εφορία. Στη Χαλκίδα, στην Εφορία. Στην Πάτρα, στο ΚΕΑΟ. Στην Καλαμάτα, στην Εφορία, μαζί με τη Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Στο Αργος, στην Εφορία. Στην Κόρινθο, σε ΟΑΕΕ και Εφορία. Στο Ηράκλειο, στο ΚΕΑΟ. Στη Λαμία, στην Εφορία (θα προηγηθεί σύσκεψη στις 29 / 9).
Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: 


  • Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. 
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες.
  •  Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. 
  • «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο. 
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. 
  • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

Για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή στο δίμηνο πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ, έχουν γίνει συσκέψεις της ΠΑΣΕΒΕ σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Λάρισα, Αχαΐα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά, Λιβαδειά και Ηράκλειο.