Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου: Υπόμνημα στο Δήμο για μέτρα προστασίας ανέργων και οικονομικά αδύναμων

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 24/09/2014 - 22:25

Υπόμνημα με μέτρα προστασίας ανέργων και οικονομικά αδύναμων κατέθεσε στο Δήμο Αχαρνών η Λαϊκή Επιτροπή. Στο υπόμνημα αναφέρεται:
«Η ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής συμπίπτει με την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ηλεκτρικού ρεύματος, κατασχέσεις κλπ.).
Η θέση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελμα­τιών και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης μας, μα πιο πολύ η θέση των ανέργων έχει γίνει τραγική.
Στην πόλη μας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουμε χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους, έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, έχουμε συνταξιούχους με συντάξεις πείνας και αυτοαπασχολούμενους βουτηγμένους στα χρέη και που με δυσκολία κρατάνε τις μικροεπιχειρήσεις τους σε λειτουργία.
Η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, η εκτόξευση του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οδηγούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδο, μην μπορώντας να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά έξοδα διαβίωσης.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων της πόλης μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολουμένων, δραστηριοποιείται για την κινητοποίηση των εργαζομένων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων και των αποτελεσμάτων τους.
Για το λόγο αυτό ζητάμε από το δήμο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους ανέργους και θα δίνουν μια ανάσα στους αδύναμους, μέτρα ανάλογα με αυτά που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα μετά από πρόταση της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" την 1/8/2013 και που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
Ζητάμε:

1. Να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει την επανασύνδεση του ρεύματος (απόφαση Αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.29/10205/2014).
2. Να απαλλαγούν οι άνεργοι του δήμου μας από τα δημοτικά τέλη και να μειωθούν για τους άλλους κατοίκους.
3. Να καταργηθούν τα τροφεία για τα παιδιά των άνεργων οικογενειών.
4. Να διεκδικήσει ο δήμος για λογαριασμό των ανέργων της πόλης μας δωρεάν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες, όπως και μειωμένα τιμολόγια για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερό τηλέφωνο.
5. Να εξασφαλίσει ο δήμος κονδύλι για τη σωστή θέρμανση των σχολείων και κονδύλι για τη σίτιση των μαθητών.
6. Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και να ενταχθούν όλοι οι άνεργοι σε πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.
7. Να απαιτήσει ο δήμος από τον ΟΑΕΔ να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και όχι μόνο στον έναν από τους δέκα.
8. Να μη γίνουν κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμοί ακινήτων στους κατοίκους του Μενιδίου.
9. Η ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ του Ολυμπιακού Χωριού να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να ενισχυθεί με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου».