Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής τιμήθηκε η 73η επέτειος ίδρυσης του ΕΑΜ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 27/09/2014 - 18:22 Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 27/09/2014 - 18:22
Με τη συμμετοχή αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μαχητών του ΔΣΕ, νεολαίας, μελών και φίλων του ΚΚΕ γιορτάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο σκοπευτήριο Καισαριανής η 73η επέτειος της ίδρυσης του ΕΑΜ, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απηύθυνε Α' αντιπρόεδρός της, Γρηγόρης Τουγλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έπος του ΕΑΜ και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τριπλή φασιστική Κατοχή, Γερμανίας - Ιταλίας - Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ψυχή, καθοδηγητής, ραχοκοκκαλιά και αιμοδότης αυτής της πάλης υπήρξε το ΚΚΕ, την ίδια ώρα που οι αστικές πολιτικές δυνάμεις είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε έφευγαν στο εξωτερικό εγκαταλείποντας το λαό, είτε συνιστούσαν την υποταγή του. (Δείτε την ομιλία του ΕΔΩ)
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του Κόμματος στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και τους μαχητές του ΔΣΕ, υπογράμμισε την περηφάνεια του ΚΚΕ για τη συμβολή του σε αυτή την ηρωική πάλη.
Εστιάζοντας στα διδάγματα που βγαίνουν από τους μεγάλους αυτούς αγώνες του ελληνικού λαού, αναφέρθηκε στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Υπογράμμισε τις ευθύνες των αστικών κομμάτων για την αντιλαϊκή επίθεση για την έξοδο την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καλλιεργεί αυταπάτες πως τάχα μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική για την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Κλείνοντας, κάλεσε το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να συστρατευτούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το ταξικό κίνημα, για το αντιπάλεμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής και την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.
Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα με αντάρτικα τραγούδια από το συγκρότημα της ΚΝΕ, ενώ στο τέλος της έγινε κατάθεση στεφάνων στο θυσιαστήριο της Καισαριανής. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε ο Χρ. Κατσώτης, εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο Γ. Ζαγγανάς και εκ μέρους της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, ο Δ. Φακιρίδης και η Π. Ψαρομηλίγκου.