Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο NATO η 30ή Αυγούστου



Με δύο εκδηλώσεις σε Αθήνα και Χανιά συμμετέχει η ΕΕΔΥΕ

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
Με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 4 - 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ανακηρύσσει την 30ή Αυγούστου σε Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στη ΝΑΤΟική σφηκοφωλιά.
Στο σχετικό κάλεσμά του σημειώνει ότι «το ΝΑΤΟ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη, πιο δυνατή και επιθετική στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο», ότι «αποτελεί εχθρό για την ειρήνη, εχθρό των λαών» και ότι «η διάλυσή του πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όσους υπερασπίζονται την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, μαζί με το δικαίωμα να παλεύει κάθε λαός για την αποδέσμευση από αυτό».

«Καλούμε - καταλήγει το κάλεσμα - όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις, κινήματα και τους λαούς να οργανώσουν στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Μέρας Παγκόσμιας Δράσης, πρωτοβουλίες ενάντια στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας τη διάλυσή του».
Οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ
Η ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και τιμώντας τα 65 χρόνια ζωής και δράσης του, διοργανώνει δύο κεντρικές εκδηλώσεις, στην Αθήνα και τα Χανιά της Κρήτης.
Η εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με ομιλητές τους:
Θανάση Παφίλη, ΓΓ του ΠΣΕ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, βουλευτή του ΚΚΕ.
Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο ε.α., εκπρόσωπο της ΚΕΘΑ.
Χρίστο Κουρτελλάρη, ΓΓ του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης.
Ακελ Τακάζ, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης και συντονιστή Μ. Ανατολής του ΠΣΕ.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Ευάγγελος Μαχαίρας, επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και του ΠΣΕ.
Η εκδήλωση στα Χανιά της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη, το απόγευμα, στην παραλία των Χανίων, με ομιλητές τους:
Ηρακλή Τσαβδαρίδη, Εκτελεστικό Γραμματέα του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.
Χρίστο Κουρτελλάρη, ΓΓ του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης.
Ακελ Τακάζ, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης και συντονιστή Μ. Ανατολής του ΠΣΕ.
Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ