Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Στο προσκήνιο οι υποχρεωτικές μετατάξεις



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014
Σε υποχρεωτικές μετατάξεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν πιαστεί ο στόχος των 2.000 μέσω της «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» έως τις 29 Αυγούστου, ισχυρίζεται χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Από την άλλη, επίσης χτεσινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων αναφέρονται σε δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλου, που διαψεύδει τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό. Παράλληλα, με την εγκύκλιο 42 (31 Ιούλη 2014) προς τους δήμους και τις περιφέρειες, εμφανίζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του «Εθνους», σημειώνοντας: «Ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας και η έμπρακτη συμμετοχή σε αυτό των ΟΤΑ ανέδειξε το πρακτικό πρόβλημα ενώ ήδη από την 15 Ιουλίου υποβάλλονται καθημερινά πλήθος αιτήσεων και οι φορείς έχουν ανάγκη να καλύψουν άμεσα τις επιτακτικές υπηρεσιακές τους ανάγκες...».

Ο,τι και από τα δύο να ισχύει, γεγονός είναι πως επανέρχονται στο προσκήνιο οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τα εξής για το ζήτημα αυτό:
Για όσους μεταταχθούν, ο σχετικός νόμος (4093/2012) προβλέπει ότι «η μετάταξη γίνεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που ο υπάλληλος κατείχε πριν τη μετάταξή του». Ωστόσο, ο ίδιος νόμος και ο νόμος 4172/2013 προβλέπουν ότι ο υπάλληλος μπορεί να μεταταχθεί «εφόσον συναινεί (...) σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας». Αλλά όποιος μεταφέρεται «σε κατώτερη κατηγορία (...) κατατάσσεται στο βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο της νέας κατηγορίας (...) χωρίς να διατηρεί τυχόν διαφορά αποδοχών». Σε απλά ελληνικά, πρόκειται για ωμό εκβιασμό, αφού η «συναίνεση» του εργαζόμενου μπορεί να εξασφαλιστεί με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας αντίστοιχες της κατηγορίας του και επομένως αν δε δεχτεί να πάει σε κατώτερη κατηγορία με λιγότερες αποδοχές θα τελειώσει η διαθεσιμότητα και θα απολυθεί.
Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο Μνημόνιο 2, που περιγράφεται με το νόμο 4046/2012, σημειώνεται: «Το προσωπικό το οποίο μετατίθεται στην κυβέρνηση είτε από κρατικές επιχειρήσεις είτε από άλλους φορείς υπό αναδιάρθρωση θα θεωρείται ως νέα πρόσληψη». Η κυριολεκτική ερμηνεία αυτής της διάταξης σημαίνει μηδενισμός της προϋπηρεσίας και των δικαιωμάτων που πηγάζουν από αυτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί με αυτό τον τρόπο αλλά μπροστά στο νέο μισθολόγιο που αναμένεται το Σεπτέμβρη και με δεδομένες τις προθέσεις της κυβέρνησης να επιβάλει τις εργασιακές συνθήκες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.