Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικάτων για την επιτυχία της κινητοποίησης
Κάλεσμα στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά με το ΠΑΜΕ και τους άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας στο συλλαλητήριο για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Στην ανακοίνωση σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα:

«Ο αγώνας για την επιβίωση, μας ξαναβγάζει στους δρόμους, ακόμα και κατακαλόκαιρο, που οι αγροτικές δουλειές μάς θέλουν στα χωράφια. Επιβεβαιώνεται ότι το 2014 είναι ακόμη μια χρονιά μεγαλύτερης επιδείνωσης των προβλημάτων, δυσκολεύοντας ακόμα και το ψωμί για την οικογένειά μας.
Η μικρομεσαία αγροτιά και με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ροδακινοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, που τη θέλουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιβίωσή της, δίνοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα, για άλλη πολιτική και εξουσία που θα εξασφαλίζει δουλειά και λαϊκή ευημερία.
Σύμμαχοί της είναι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μιας και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος όλων, με τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τις περικοπές σε Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, την πλήρη κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, κ.ά.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες, μαζί με τις οικογένειές τους, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ».
Προετοιμάζουν την κινητοποίηση
Στο μεταξύ, συνεχίζεται και κλιμακώνεται η προετοιμασία της κινητοποίησης από τα ταξικά συνδικάτα. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν τα Σωματεία Οικοδόμων, εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής καθώς και η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει με προσυγκέντρωση στις 5.45 μ.μ., στο Ηλέκτρα Παλλάς.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να μη συμβιβαστούν με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία καταδικάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Να γραφτούν, να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Υπάρχει λύση: Αν τα κατασκευαστικά έργα δεν γίνονται με κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, αλλά τις ανάγκες του λαού, μπορούν να ανοίξουν οι δουλειές στον κλάδο, με προγράμματα στέγασης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ. και όλα αυτά με Δημόσιο Κατασκευαστικό Φορέα. Αυτή είναι η μοναδική λύση για τον κλάδο και όχι οι "υποσχέσεις" όσων λιβανίζουν τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες και την ΕΕ».
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ, με ανακοίνωσή του, απευθύνεται στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Σημειώνει ότι «χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στους εργαζόμενους ούτε τα ελάχιστα για τις οικογένειές τους. Από την άλλη, ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αναπτύσσεται, αγόρασε και τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, αλλά οι εργαζόμενοι δεν εξοφλήθηκαν ακόμα τα χρωστούμενα ενώ τα επιδόματα γάμου και ταμείου καταργήθηκαν άπαξ διά παντός».
Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ με τετράωρη στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 8 μ.μ.) και με προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Τσιμισκή. Στην Κοζάνη, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, διοργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στα γραφεία του. Ηδη έχει ανακοινώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο με αναχώρηση στις 3 μ.μ. από το Δημαρχείο.
Τέλος, για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τα λεωφορεία από τη Λάρισα θα αναχωρήσουν στις 3 μ.μ. του Σαββάτου, από το τέρμα της οδού Βενιζέλου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλειο).
Συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
Υπενθυμίζεται ότι στις 5 και 6 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει στηΠανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή στελεχών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, πίσω από τη ΧΑΝΘ). Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή θα συζητήσει και θα επικυρώσει το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων για το επόμενο διάστημα.
Θεσσαλονίκη η
Το σχέδιο του προγράμματος δράσης θα καταληχθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με τους άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Πρόγραμμα δράσης και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος και των συνδικάτων το επόμενο διάστημα, μπροστά στις εξελίξεις». Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.