Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ: Επιτρέπει τη λειτουργία φαρμακαποθηκών το Σάββατο



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου καταγγέλλουν «την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, που δίνει το πράσινο φως για τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών του Δήμου της Αθήνας τη μέρα του Σαββάτου, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.
Η απόφαση αυτή βάζει βόμβα στο ωράριο εργασίας των εργαζόμενων του κλάδου του φαρμάκου -5ήμερο, 40ωρο, από Δευτέρα ως Παρασκευή- που έχει κατακτηθεί με αγώνες και έχει κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια μέσα από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ανοίγει το δρόμο για την ελαστικοποίηση του ωραρίου, όχι μόνο για τους εργαζόμενους των φαρμακαποθηκών αλλά ολόκληρου του κλάδου.

Μεγάλη πρόκληση για το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, για την Ομοσπονδία και για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αποτελεί, εκτός από το περιεχόμενο της απόφασης, ο τρόπος με τον οποίο υπογράφηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, την 1/8/2014, μόλις μια βδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου με εκπρόσωπο του Δημάρχου.
Συνάντηση στην οποία εκφράσαμε την αντίθεση των εργαζόμενων του κλάδου στη λειτουργία των φαρμακαποθηκών το Σάββατο. Εξηγήσαμε, επίσης, ότι οι ανάγκες για προμήθεια φαρμάκων καλύπτονται από τις διημερεύουσες φαρμακαποθήκες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο επιχείρημα - πρόσχημα της μεγαλοεργοδοσίας που επιδιώκει τη διάλυση του ωραρίου».