Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΔΕ Παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων οικογενειών με τους παιδικούς σταθμούς



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014


  «Παιχνίδι» στις πλάτες χιλιάδων οικογενειών, σχετικά με το θέμα των παιδικών σταθμών και των θέσεων που θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, παίζουν κυβέρνηση και Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος. Αφορμή το γεγονός πως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τελικά ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών θα αγγίξει τις 40.000, με τις αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να αφορούν περισσότερα από 110.000 παιδιά.

Χτες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σ. Δανιηλίδης, ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος. Και επανέφερε την πρότασή του για τη μεταφορά κονδυλίων που παραμένουν «λιμνάζοντα» σε κωδικούς Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που δεν απορροφούνται και κινδυνεύουν να χαθούν. Πρέπει να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η ΚΕΔΕ, στις συναντήσεις που είχε προ μερικών εβδομάδων για το θέμα με το υπουργείο Εργασίας, ζήτησε λιγότερα χρήματα από αυτά που, όπως λένε οι ίδιοι, χρειάζονται για να ενταχθούν όλα τα παιδιά των οικογενειών που θα κάνουν αίτηση. «Εμείς είπαμε στα υπουργεία ότι χρειαζόμαστε 250 εκατομμύρια, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ίδια η χρηματοδότηση όπως και πέρσι, δηλαδή 180 εκατομμύρια για να καλύψουμε τα ίδια παιδιά», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, Κ. Ασκούνης. Το πιο βασικό όμως είναι πως η ηγεσία της ΚΕΔΕ μιλά μόνο για τα παιδιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, την ίδια στιγμή που χιλιάδες άλλες οικογένειες θα πληρώσουν τροφεία για να έχουν τα παιδιά τους μια θέση στους παιδικούς σταθμούς. Πολύ περισσότερο που ως δήμαρχοι τα στελέχη της ΚΕΔΕ δεν αποκλείεται να έχουν πάρει αποφάσεις για τροφεία στους παιδικούς σταθμούς των δήμων τους.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός προχτές ομολόγησε ότι πάνω από 35.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Χτες, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι στο μέλλον πρέπει να βρούμε άλλο μοντέλο για την κάλυψη των αναγκών στους παιδικούς σταθμούς, αφού σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν αυτά τα λεφτά. Εννοώντας προφανώς ότι πολύ σύντομα και το ΕΣΠΑ θα σταματήσει να χρηματοδοτεί δωρεάν θέσεις για παιδικούς σταθμούς.
Να σημειωθεί ότι οι προσωρινές εγκρίσεις και απορρίψεις των αιτήσεων, που οι μητέρες υπέβαλαν μέχρι τις 4 Αυγούστου, θα δημοσιευθούν στις 25 Αυγούστου. Ενστάσεις κατά της κατάταξης θα υποβάλλονται από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου.
Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ