Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ωρομίσθιοι για τις εξετάσεις των ΕΠΑΛ. Απέκλεισε την επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ ο υπουργός Παιδείας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
Απέκλεισε την επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ο Α. Λοβέρδος τούς δήλωσε πως δεσμεύεται προσωπικά ότι δε θα απολυθεί κανείς από τους 1.709 εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα. Ηδη, για 85 από αυτούς έχει διακοπεί από τις 22 Μάρτη η μισθοδοσία, ενώ από τον αριθμό των διαθέσιμων και τις προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, προκύπτει ότι ανοίγει ο δρόμος για απόλυση για εκατοντάδες από αυτούς. Αλλωστε, στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ βρήκε εφαρμογή η πολιτική της κυβέρνησης που άνοιξε πια τις «πύλες της κολάσεως» για τους δημόσιους υπάλληλους, θεσμοθετώντας τις απολύσεις στο Δημόσιο, προωθώντας την «αξιολόγηση», την «κινητικότητα» και τις νέες εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο σχολείο, με άμεσες συνέπειες και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Πρώτοι, άλλωστε, βίωσαν αυτήν την πολιτική οι μαθητές των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Στο μεταξύ, χτες, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωνε ότι θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση για ένα ακόμα έτος της δυνατότητας να προσλαμβάνεται ωρομίσθιο προσωπικό από τις καταργούμενες ειδικότητες. Το υπουργείο προτίθεται να προσλάβει φέτος ωρομισθίους από αυτές τις ειδικότητες «προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις καταργημένες ειδικότητες, και να ολοκληρωθεί η φοίτηση στις ως άνω ειδικότητες της Δ' τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ». Στο πλαίσιο αυτό, έχει απευθύνει πρόσκληση σε διαθέσιμους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν έως την Παρασκευή αίτηση για πρόσληψη ως ωρομίσθιοι.