Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΛΑΖΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ




 
        ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
Αποφάσισαν να ρίξουν τόνους βιομηχανικά απόβλητα πολυεθνικής που παράγει χημικά στοιχεία για μπαταρίες στη χωματερή των Ταγαράδων!
Τους έδιωξαν από παντού, εμείς θα τους αφήσουμε;
Εδώ και μέρες φορτηγά επιχείρησαν να μεταφέρουν τα απόβλητα της πολυεθνικής «TOSOH ΕΛΛΑΣ A.B.E.» (βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου) για να χρησιμοποιηθούν στις εργασίες αποκατάστασης της χωματερής. Το συγκεκριμένο απόβλητο σε παλιότερες μελέτες που έγιναν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και  το Ε.Κ.Π. Αθηνών χαρακτηρίστηκε ως δυνητικά επικίνδυνο.
Δεν πρέπει με κανένα τρόπο  να γίνουν αποδεκτά στην περιοχή μας που έχει επιβαρυνθεί τόσο όλο αυτά τα χρόνια, για να ωφεληθεί η συγκεκριμένη εταιρεία.
Τα ίδια απόβλητα της ίδιας εταιρείας έγιναν προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια να θαφτούν αρχικά στη Χαλκηδόνα και στη συνέχεια στην αποκατάσταση ενός λατομείου στο Λιτόχωρο. Η κινητοποίηση όμως του κόσμου της περιοχής και οι αντιδράσεις των φορέων πέτυχαν να μη γίνουν δεκτά.
Την ίδια στιγμή διασταλλάζοντα από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης μεταφέρονται στην χωματερή των Ταγαράδων.
Θα  μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;
Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να απαιτήσουμε  να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, για να διατρανώσουμε μαζικά την καθολική αντίθεσή μας. Να  πάρει απόφαση και ο Δήμος, όπως έκανε και η κοινότητα Ταγαράδων,  ενάντια στην απόθεση των αποβλήτων, αλλά  και κάθε απαραίτητο μέτρο που θα επιβάλλει αυτή την απόφαση.
Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα αυτά από τις 3/7/2014.
Να παρθεί οριστικά πίσω η απόφαση του Φο.Δ.Σ.Α. που αποδέχεται τη χρήση τους.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00 Μ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ
 
Μόνο η κινητοποίησή μας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.