Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.


ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

 Η Λαϊκή Επιτροπή του δήμου Θέρμης έκανε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Παρασκευής  4 Ιουλίου 2014, μετά απο ειδοποίησή-απειλή των υπηρεσιών του, σε συνδημότισσά μας, ότι τα χρέη της προς το νοσοκομείο από αναγκαία και επείγουσα σοβαρή χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη,  θα κοινοποιηθούν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να προβεί σε διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης [ακόμα και κατάσχεσης] επειδή αδυνατούσε να προσκομίσει ασφαλιστική κάλυψη [ενήμερο βιβλιάριο του Ο.Α.Ε.Ε., λόγω χρεών και αδυναμίας ανταπόκρισης σε δεδηλωμένη πρόθεση διακανονισμού τους προς το οργανισμό,] ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να ενταχθεί στις διαδικασίες κάλυψης από την Πρόνοια λόγω ιδιόκτητης κατοικίας.

Στην συνδημότισσά μας, η εν λόγω ειδοποίηση στάλθηκε αφού είχε ταλαιπωρηθεί αναζητώντας μια λύση στο πρόβλημά της, απευθυνόμενη αρχικά και στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Θέρμης και στην αντίστοιχη Υπηρεσία του Ιπποκράτειου,  όπου έκανε όπως της υποδείχθηκε αίτηση για να χειρουργηθεί ατελώς, που όμως απορρίφθηκε αφού είχε γίνει η  επέμβαση, απο τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, που επικαλέστηκαν τη σχετική νομοθεσία.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής, με την παρουσία των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Φάνη Καρκατζούνη και Θόδωρου Ιγνατιάδη, καθώς και στελέχους του ΠΑΜΕ, μέλους της διοίκησης του σωματείου του Νοσοκομείου, απαίτησαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου την μη εκτέλεση της απειλής προς τη συνδημότισσα  απο τη διοίκηση, και το αίτημά τους να διαβιβαστεί το αίτημα στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα όπως και τη λήψη μέτρων για να διασφαλιστεί η ανάγκη αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους όσους έχουν ανάγκη.
Από τη διοίκηση του νοσοκομείου εκφράστηκε η πρόθεση να ανταποκριθεί στο αίτημα, εφόσον δεν υπάρξει άνωθεν κυβερνητική- υπηρεσιακή πίεση, μιας και τα αντίστοιχα ανεπαρκέστα μέτρα-ασπιρίνες που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση δεν έχουν καν αναδρομική ισχύ πριν την ανακοίνωση τους. Ταυτόχρονα δε φορτώνουν το κόστος, όχι σε όσους κερδίζουν αλλά στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που ακόμα έχουν κάποια στοιχειώδη αντοχή και στα ασφαλιστικά τους ταμεία,
Το περιστατικό φυσικά δεν είναι μεμονωμένο. Αφορά σίγουρα τουλάχιστο δεκάδες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και άλλα ταμεία στο δήμο μας και δεκάδες χιλιάδες στη χώρας μας συνολικά. Θύματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της κρίσης του, της ενσωμάτωσης της χώρας μας στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και των απαιτήσεών της, καθώς και της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων που στο πλαίσιο της διαχείρισης αυτού του δρόμου και για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών. Που  ενώ παράγουν με τον ιδρώτα τους όλο τον κοινωνικό πλούτο βρίσκονται εντούτοις σε δεινή πολύ συχνά θέση και για στοιχειώδη ζητήματα κάλυψης υγείας που η επίλυσή τους θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.
Και με αφορμή αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται η ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη και η ενιαία πάλη των εργαζόμενων των λαϊκών στρωμάτων ευρύτερα, που μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή καταιγίδα, να απαιτήσει και να επιβάλει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και να ανοίξει το δρόμο για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους όσους έχουν ανάγκη στο πλαίσιο μιας εξουσίας και οικονομίας που τα κλειδιά της θα είναι στα χέρια του λαού.