Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Εφτά εκατομμύρια για καλλωπισμό και σουίτες στην ΠΑΕ ΠΑΟ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 12 Ιούλη 2014
Τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΟ με το ποσό των εφτά εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να κατασκευάσει σουίτες, να προχωρήσει στον καλλωπισμό του γηπέδου της και να αυξήσει τα έσοδά της από νέες κερκίδες, ενέκρινε προχτές, κατά πλειοψηφία, το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Την απόφαση αυτή μέλη της διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) επιχείρησαν να συσχετίσουν με τη δήθεν αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που θα σημάνει η χρηματοδότηση της ΠΑΕ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει από τη σύμβαση που εγκρίθηκε. Αντίθετα, για μια ακόμη φορά, καλείται ο ελληνικός λαός να αιμοδοτήσει από το πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημά του ανάγκες των ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα η σύμβαση Περιφέρειας και ΠΑΕ που ενέκρινε το Σώμα προβλέπει: 1. Κατασκευή των νέων κερκίδων (με αναμονές για την ανέγερση νέων στεγάστρων) και φέροντος οργανισμού σουιτών με τις σχετικές υποδομές τους. 2. Κατασκευή πλαγιοκάλυψης (όψης). 3. Ενίσχυση του υφιστάμενου φωτισμού του γηπέδου.
Ουσιαστικά αυτό που προκρίνεται είναι ο καλλωπισμός του γηπέδου, η αύξηση των εισιτηρίων με την κατασκευή επιπλέον 4.000 κερκίδων και βέβαια η κατασκευή σουιτών «που οι μεγαλοσχήμονες μακριά από την πλέμπα θα απολαμβάνουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες», όπως είπε χαρακτηριστικά η Ελ. Ζαφειρίου, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Να σημειώσουμε ότι το ποσό των περίπου 8,6 εκατομμυρίων ευρώ (τα 7 βάζει η Περιφέρεια και τα υπόλοιπα η ΠΑΕ) που προβλέπεται για τις παραπάνω εργασίες είναι η πρώτη φάση του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν κι άλλα χρήματα στην πορεία.
Στην τοποθέτησή της η Ελ. Ζαφειρίου αναφέρθηκε στα ερασιτεχνικά τμήματα αθλητισμού του ΠΑΟ και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις σχετικές εγκαταστάσεις. «Αρκεί», όπως είπε, «να περάσει κάποιος έξω από την είσοδο του κολυμβητηρίου που στεγάζεται στο υπόγειο του γηπέδου, για να αντικρίσει δεξιά κι αριστερά της θύρας εισόδου τα πάσης φύσεως περιττώματα, και μέσα στο χώρο της πισίνας την παντελή έλλειψη κανόνων υγιεινής.
Εμείς θεωρούμε ότι προτεραιότητα στην αναβάθμιση του γηπέδου έχουν τα ερασιτεχνικά τμήματα αθλητισμού και δε θα ήμασταν αντίθετοι σε μία λογική δαπάνη της Περιφέρειας για την κατασκευή έργων υποδομής και την αναβάθμιση αυτών των τμημάτων στο πλαίσιο των πολεοδομικών ορίων, τα οποία ούτως ή άλλως με το προτεινόμενο έργο παραβιάζονται. Αναφερόμαστε δηλαδή στην κάλυψη των πεζοδρομίων, την κατάληψη δημόσιου χώρου από τις προτεινόμενες επεκτάσεις, στον περιορισμό του ζωτικού χώρου και τη γενική ασφυκτική περιβαλλοντική πίεση που θα δημιουργηθεί στην ήδη ασφυκτιούσα περιοχή».
Η Ελ. Ζαφειρίου κατέληξε ότι το ποσό που ζητείται να καταβάλει η Περιφέρεια δεν είναι αναγκαίο και δεν πρέπει να δοθεί και για έναν πρόσθετο λόγο: «Η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία μπορεί να χρηματοδοτήσει ολόκληρο το έργο, όλες τις φάσεις του έργου, από τα τεράστια κέρδη της, χωρίς να επιβληθεί και αυτό το βάρος στο λαό μας».

 * Ο ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του επιχειρηματία ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ, ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
** Σε επόμενη ανάρτησή μας, θα δημοσιεύσουμε την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την υπόθεση με την "Επένδυση Σαββίδη".
Που εγινε αντικείμενο σπέκουλας εναντίον της, απο ορισμένα "μέσα μαζικής ενημέρωσής", που εκμεταλεύτηκαν και την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών για δουκειά και την αγάπη του κόσμου για τον ΠΑΟΚ. Και ταυτόχρονα αντικείμενο συναίνεσης της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας που προώθησε, τροπολογίες για την "ανάπτυξη", με αφορμή τον συγκεκριμένο επιχειρηματία σε όφελος όλων των "επενδυτών" που θα θελήσουν επενδύοντας τα " κεφαλαιά τους" να καταπιούν για μια ακόμη  φορά την  πολύτιμη, για την ικανοποίηση των αναγκών, μας λαϊκή περιουσία και να την μετατρέψουν σε πηγή παχυλών κερδών. που θα βγούν ξηλώνοντας και πάλι την τσέπη και ρουφώντας τον κόπο μας τσάμπα. Αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας.