Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Φτηνό και ποιοτικό νερό για το λαό, ενάντια στην εμπορευματοποίηση.

Αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Σίμο Δανιηλίδη. Στην αντιπροσωπεία της ΚΕ συμμετείχαν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, και ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, ενώ στην αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Μαριόγλου εκπρόσωπος της Κίνησης 136 και ο Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Η αντιπροσωπεία της Ενωσης παρέδωσε τα αποτελέσματα του τελικού δημοψηφίσματος για το μέλλον της διαχείρισης της ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή και ανέδειξε τη μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τους 218 χιλιάδες κατοίκους, καθώς και την εναντίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Σ. Δανιηλίδης, αφού ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στάση του, ζήτησε τη στήριξή του στον αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού.
Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε καταρχάς ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού και στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ή της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας μαχητικά φθηνό ποιοτικό νερό για το λαό, πλήρη και σταθερή εργασία των εργαζομένων, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας για το νερό.
Ξεκαθάρισε, όμως, πως οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στην εναντίωση στη μορφή της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά σε κάθε επιχειρηματική δράση με κριτήριο το κέρδος, τόσο από ιδιωτικούς ομίλους όσο και από κρατικές, δημοτικές ή μεικτές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες.
Τόνισε πως, για να έχει ο αγώνας διάρκεια και νικηφόρα προοπτική, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην επιλογή του δήθεν «λιγότερο επώδυνου μοντέλου» εμπορευματοποίησης του νερού. Ανέδειξε τον ελπιδοφόρο δρόμο της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και της αποδέσμευσης από την ΕΕ, στο πλαίσιο του οποίου η γη, οι υδάτινοι πόροι, τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Εστίασε στις δυνατότητες Ενιαίου Κρατικού Φορέα της λαϊκής εξουσίας που θα αξιοποιεί το νερό με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.

Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ