Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Κατά την τελική διατύπωση της απόφασης η πλειοψηφία υποχώρησε από την δημόσια προφορική δέσμευσή της στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να τα έχει με όλους καλά, βάζοντας το θέμα της αξιολόγησης από το παράθυρο, κάτι που υπονομεύει τα σημαντικά θετικά της σημεία.
Όλη η απόφαση του Δ.Σ εδώ:
http://www.thermi.gov.gr/info/wp-content/2014/06/268-2014.pdf
Με βάση φυσικά αυτή την δέσμευση υπήρξε και η συμφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την απόφαση, αλλά κατά μια συνηθισμένη τακτική της η πλειοψηφία άλλα δεσμεύεται και άλλα πράττει.

Πάτησε βέβαια για αυτή της την πρακτική και στις αυταπάτες τόσο της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου  όσο και της παράταξης "Παρέμβαση" του κ. Φάμελου ότι μπορεί  να υπάρξει και καλή αξιολόγηση στο πλαίσιο της πολιτικής που υπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που τα έχει ως βασικό κριτήριο, αλλά και  των δεσμεύσεων απέναντι στην Ε.Ε.  Αυτού του είδους εξάλλου τις αυταπάτες τελικά αξιοποιούν οι εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις για να κερδίζουν χρόνο και να περνούν στο τέλος την πολιτική τους.
Φυσικά  η απόφαση έχει και σημαντικά θετικά σημεία, κάτω και από την δική μας παρέμβαση, αλλά και την πίεση των εργαζομένων, που αποτυπώνονται σε αυτή όπως:
 Τη μη εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4250/2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης. Ειδικότερα, να μην επιτραπεί σε καμία Διεύθυνση να προχωρήσει σε επιμερισμό των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων των οργανικών μονάδων της ευθύνης της.
  1. Τη συμμετοχή μας και τη στήριξή μας σε κάθε είδους κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων ενάντια στο Νόμο 4250/2014.
  2. Τη δέσμευση για μη εφαρμογή οποιασδήποτε πειθαρχικής διαδικασίας που ο Νόμος 4250/2014 θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους.
  3. Να καλύψει πολιτικά τους υπαλλήλους που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου 4250/2014.
  4.  Την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Νόμου 4250/2014

  5. Τη λήψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο ΠΕΔ και ΚΕΔΕ για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο Νόμο 4250/2014.       
Αναμένουμε φυσικά όλο αγωνία  για την πιστή τήρηση τουλάχιστο αυτών από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής.

Καλούμε τόσο τους εργαζόμενους του δήμου όσο και τους δημότες σε επαγρύπνηση μιας και η εφαρμογή της εν λόγω νομοθεσίας θα έχει ως συνέπεια μεταξύ των άλλων και την  διάλυση των υπηρεσιών που ουσιαστικά θα πλήξει τους ίδιους τους δημότες

Η συνολική αντίληψή μας για την αξιολόγηση ως παράταξη έχει διατυπωθεί αναλυτικά σε προηγούμενες αναρτήσεις μας στις 6 και τις 16 Ιουνίου και διατυπώθηκε και στις τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου που χρειάστηκαν προκειμένου αυτό τελικά να τοποθετηθεί για το θέμα.