Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΉΡΙΟ ΘΟΔΩΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΕΡΜΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.


Η Λαϊκή Συσπείρωση της Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει τους χιλιάδες δημότες  μας που τη στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές, τους αγωνιστές που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο της και έδωσαν στο πλευρό της την εκλογική μάχη. Ο υπερδιπλασιασμός των ψήφων και του ποσοστού της σε επίπεδο περιφέρειας σε σχέση  με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ των τελευταίων εκλογών, ο σχεδόν τριπλασιασμός στο επίπεδο του δήμου Θέρμης,  το αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές  που στο δήμο μας είχε αύξηση κατά 2,57% αποτελούνε μικρά μεν αλλά ελπιδοφόρα βήματα. Που  μας δίνουν κουράγιο αλλά και μας δημιουργούν πρόσθετη υποχρέωση να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια την προσπάθειά μας και μέσα από την Περιφέρεια:


Για την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται με τον συσχετισμό που συνολικά παραμένει αρνητικός για τα λαϊκά συμφέροντα.

Για  την προβολή και διεκδίκηση  μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, το λαό, προτάσεων-λύσεων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

Για  να αναπτυχθεί αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας. Μια μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο  δρόμο ανάπτυξης και την  πολιτική που υπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα,  για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της υψηλής κερδοφορίας τους οδηγεί σε συνεχώς και μεγαλύτερα αδιέξοδα το λαό είτε σε ανάκαμψη είτε σε κρίση. Πολιτική που  ενιαία εφαρμόζεται από την ΕΕ, την Κυβέρνηση την Περιφέρεια και τους δήμους,  με διαχειριστές κόμματα και «αυτοδιοικητικούς» που παρά τις διαφορές στα μερεμετίσματα της μέσα από διαφορετικά μείγματα διαχείρισης δεν μπορούν ούτε έχουν διάθεση να ακολουθήσουν πορεία ρήξης με αυτήν.

Για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης μέσα από μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία, μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς μέσα στο λαό σε «δεξιούς» η «αριστερούς» «μνημονιακούς» η «αντιμνημονιακούς» αλλά με ξεκάθαρο το μέτωπο απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους. Για την αναγκαία και ρεαλιστική πρόταση της λαϊκής διακυβέρνησης και σε κεντρικό επίπεδο και σε επίπεδο τοπικών και περιφερειακών αρχών. Που  θα εκφράζει μια εξουσία που από τα χέρια των μεγιστάνων του πλούτου θα περάσει στα χέρια του λαού ώστε αυτός να κατέχει και να κάνει κουμάντο τον πλούτο που παράγει αξιοποιώντας τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για τη δική του ευημερία.