Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Η ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ
ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  ΕΚΦΡΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ και στις επικίνδυνες εξελίξεις που προδιαγράφει η πλήρης παράδοση του πιο ζωτικού αγαθού για τον άνθρωπο, του νερού, στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Με μεγαλύτερη  αύξηση της τιμής του, με χειρότερες  εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων της.
Όμως η λύση στο πρόβλημα δεν είναι  η πρόταση που έγινε από δημάρχους, για διαχείριση του νερού από την τοπική διοίκηση.
ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, που σήμερα οργανώνουν το δημοψήφισμα, δήμαρχοι κλπ αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις, που επίσης  στηρίζουν αυτή την άποψη, «ΞΕΧΝΑΝΕ»  ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΥΑΘ. Είναι ακόμα και σήμερα ανάμεσά τους δήμαρχοι που ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ(καθαριότητα, ανακύκλωση, στάθμευση, ηλεκτροφωτισμός, δημοτικά τεχνικά έργα, λειτουργίες των δήμων, «ενοικίαση» εργαζόμενων με δουλεμπορικά προγράμματα  κ.λ.π.. ΔΕΝ  ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ξαφνικά σε υπερασπιστές των δημόσιων αγαθών, όπως το νερό. Παραμένουν πρωταγωνιστές των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΗ, σύστημα υγείας, λιμάνι και αερολιμένας Θεσσαλονίκης κ.λ.π.).
Στους  φορείς που προτείνουν το δημοψήφισμα συμπεριλαμβάνονται και «κινήσεις» (π.χ. κίνηση 136 κ.λ.π.) που υπερασπίζονται ανοιχτά ένα άλλο μοντέλο ιδιωτικοποίησης και συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΔΙΑΦΟΡΑ» τους από την επίσημη κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων (όπως του νερού) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτή καθαυτή Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ. Η μητροπολιτική διαχείριση του νερού από τους δήμους οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση με μάνατζερ την τοπική διοίκηση και όχι το κεντρικό κράτος.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, που προβάλουν οι δήμαρχοι που όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησαν και υπηρετούν την  πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ.  Η πείρα δείχνει ότι και οι δύο αυτές προοπτικές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον λαό να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του νερού ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ αλλά και σε άλλες πόλεις μέσα από «δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης» απέδειξε ότι ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του νερού ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Άνοιξε, συχνά το δρόμο για τη πλήρη – τυπική ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ανάλογα δημοψηφίσματα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ή  επαναδημοτικοποίηση του νερού δεν εμπόδισαν την επέλαση των ιδιωτικών μονοπωλίων σε συνεργασία με τους δήμους, δεν εξασφάλισαν φθηνό και ποιοτικό νερό στους καταναλωτές
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ «ΑΤΥΠΟΥ» ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΕΥΑΘ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ και όχι  για τη γνήσια έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας.

 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΖΩΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (όπως αυτή για το νερό) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ  ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ».

Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ μπορεί συνολικά ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ για το σύνολο των προβλημάτων του, αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Λύση είναι τα λαϊκά στρώματα και του δήμου μας, να οργανώσουν τη συμμαχία και τη πάλη τους για:
· να μη περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού,
· να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα.
·  καμιά  διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων.
Έτσι θα ανοίγει και ο δρόμος για την οριστική λύση του προβλήματος που είναι η κοινωνικοποίηση των οργανισμών ύδρευσης, ο πανεθνικός σχεδιασμός διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων, χωρίς καμιά ιδιωτική επιχειρηματική ανάμιξη. Σε αντίθεση με την πολιτική και τη φύση της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης.
Βήμα μπορεί να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.
ΓΙΑ  ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΓΝΗΣΙΑ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, «ΝΕΡΑΚΙ».