Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Θέρμη, 28/10/2010

Η  Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης εκφράζει την οδύνη της για τα τραγικά σημερινά  συμβάντα στο Δήμο μας μετά τις πρώτες-έντονες βροχοπτώσεις, που απείλησαν ζωές και κατέγραψαν έναν αγνοούμενο.  
Ανεξάρτητα από τις ειδικές συνθήκες που συνέβησαν τα συγκεκριμένα τραγικά γεγονότα και τις προσπάθειες-που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί-που έγιναν προκειμένου να διασωθούν οι άνθρωποι που κινδύνευσαν, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η πόλη και ο Δήμος μας απέχουν πολύ από το να είναι θωρακισμένες από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Όπως επίσης αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η γενικότερη ανεπάρκεια  της πολιτικής προστασίας  και ειδικά της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο μας, στο Νομό μας και συνολικότερα στη Χώρα μας, που κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις για το χώρο ευθύνης του Δήμου μας.
Αναδεικνύονται φυσικά και οι σοβαρές τοπικές πολιτικές ευθύνες από την Δημοτική Αρχή του κυρίου Παπαδόπουλου που χρόνια τώρα ενώ κοκορεύεται για την  οικονομική κατάσταση του Δήμου και σπαταλά με άνεση χρήματα σε έργα βιτρίνας τύπου «Καλατράβα», από την άλλη υπόσχεται, αλλά δεν πραγματοποιεί συγκεκριμένα αναγκαία επείγοντα έργα όπως και η κατασκευή  γέφυρας στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν («Θεσσαλός»).
Την ίδια μέρα κινδύνευσε και άλλο άτομο στο ύψος του Ανθεμούντα μεταξύ Νέας Ραιδεστού και Ταγαράδων. Ανάλογα γεγονότα έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και σ΄ αυτά αλλά και σε άλλα σημεία, όπως στην συνδετήρια οδό Θέρμης-Ταγαράδων στον Ανθεμούντα με σοβαρούς κινδύνους για ανθρώπινα θύματα και για καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ τα αναγκαία έργα διευθέτησης της κοίτης και της ροής του  συγκεκριμένου χειμάρρου, όπως και άλλα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα παραμένουν για δεκαετίες ευχολόγια και ακάλυπτες επιταγές. 
Οι δημοτικές αρχές δεν κρίνονται από το τι κάνουν αφού συμβούν τέτοιες τραγωδίες, αλλά κυρίως από το τι κάνουν για να μην συμβούν.
Αναδεικνύονται επίσης οι πολιτικές ευθύνες από την Νομαρχία του κυρίου Ψωμιάδη που πράττει αναλόγως, αλλά και  οι κεντρικές πολιτικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για αυτήν την κατάσταση. Γιατί ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν κατ’  επανάληψη όχι μόνο στο Δήμο Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας, που αποτελούν τον Καλλικρατικό Δήμο Θέρμης, αλλά και σε γειτονικούς Δήμους όπως του Θερμαϊκού, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και της Χώρας μας.
Τα φαινόμενα αυτά απαιτούν άμεσα μέτρα για την επίλυση τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης καλεί τους δημότες μας να αγωνιστούν μαζί μας για να τα επιβάλλουν.
Να βγάλουν και από τα σημερινά γεγονότα τα αυτονόητα πολιτικά συμπεράσματα.

* Υστερόγραφο: Η  ανακοίνωση αυτή, παρόλο που στάλθηκε με τη μορφή Δελτϊου Τύπου την ίδια μέρα σε όλο τον τύπο δημοσιεύτηκε μόνο στο Ριζοσπάστη. Τα υπόλοιπα "μέσα" της "αντικειμενικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας" είτε την "εθαψαν", είτε ακόμη χειροτερα έβαλαν το λιθαράκι τους στο να εμφανιστούν ως περίπου ήρωες οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όπως κατάληξε με το νεκρό συνδημότη μας. Οι τελευταίοι, φυσικά,  φρόντισαν να κάνουν πολιτικό εμπόριο με το γεγονός, με πασαρέλα σε μια σειρά ΜΜΕ. Σεβόμενοι, σε αντίθεση με αυτούς, την αγωνία και το πένθος της οικογένειας των συγγενών και των φίλων των θυμάτων δεν δώσαμε συνέχεια τότε με το να την μοιράσουμε στον κόσμο. Θεωρούμε όμως σήμερα χρέος μας τη δημοσιοποίησή της σαν συμβολή, μαζί με τις προήγούμενες και τις μελλοντικές παρεμβάσεις μας μέσα και έξω απο το δημοτικό συμβούλιο, στο να μην θρηνήσουμε στο μέλλον τα αποτελέσματα και απο άλλες τέτοιες η ανάλογες τραγωδίες.