Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ "voria.gr"

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.voria.gr/eldetails.php?id=31030
1.      Πείτε μας ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να σας ψηφίσουν οι δημότες σας;
Για να δοθεί μέσα από την κάλπη ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης  της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα σε δεινή θέση, σε επίπεδο ζωής δεκαετίες πίσω, καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζονται στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του ΛΑΟΣ που τη στήριξαν και τη στηρίζουν με πλάτες από τη συμβιβαστική-διαχειριστική λογική του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, ακόμα  και αν  κάποιες από τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις, ενώ στην πράξη στηρίζουν την πολιτική των κομμάτων τους, εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητες και υπερκομματικές προκειμένου να κρύψουν την ταυτότητα τους, και τις αντιλαϊκές πολιτικές που στήριξαν και στηρίζουν στο δήμο μας. Για να  μπει ένας ισχυρός φραγμός στην επέλαση νέων αντιλαϊκών μέτρων. Μόνο οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν να εκφράσουν, με συνέπεια λόγων και έργων κάτι τέτοιο. Γιατί συγκρούονται αταλάντευτα με τα ταξικά συμφέροντα και τις πολιτικές που καταδυναστεύουν το λαό,  συμβάλουν στην απόκρουση της επίθεσης εναντίον του, στην οργάνωση της αντεπίθεσής για τα δικαιώματά του, έχουν στο κέντρο της προσοχής τους την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών,  με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στόχους και στο δήμο μας.
 Ώστε να υπάρχουν σε όλους του τους οικισμούς του σύγχρονες υποδομές  και υπηρεσίες,  χωρίς να πληρώνει διπλά χαράτσια και «διόδια» για αυτές όπως τώρα. Χωρίς να ξεπουλιέται η δημόσια και δημοτική περιουσία  και να γίνονται ποικιλότροπες μπίζνες σε βάρος της τσέπης και της περιουσίας των δημοτών. Για να προστατεύεται αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον και να γίνει πιο ανθρώπινο το οικιστικό. Για να αρχίσει να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης προς όφελος του λαού, να αναπτερωθεί η ελπίδα. Πλεονέκτημα το πρόγραμμα μας και ψηφοδέλτιο μας, από λαϊκούς αγωνιστές , που έχουν αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένοι για ιδιοτελή συμφέροντα να υπηρετήσουν καμιά αντιλαϊκή πολιτική, έχουν ωριμάσει στους λαϊκούς  αγώνες, με γνώσεις, πείρα και πολιτική βούληση που μπορούν εγγυηθούν ότι και την επόμενη των εκλογών θα υπηρετούν τα  λαϊκά συμφέροντα.
2.       Ποιο είναι το πρώτο πρόβλημα που θα λύσετε στο δήμο σε περίπτωση που εκλεγείτε;
Ο βασικός μας στόχος θα είναι στις συνθήκες της επίθεσης που περιγράψαμε να ανακουφίσουμε τους δημότες μας από αυτή. Δουλεύοντας και διεκδικώντας στην κατεύθυνση της μείωσης των δημοτικών τελών σε ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό, της κατοχύρωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, και πρόνοιας, των παιδικών σταθμών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Σε αντίθεση με την ανταποδοτική λογική που μέχρι τώρα γνωρίσαμε   από τις παρατάξεις που διοίκησαν τους δήμους μας, και στήριζαν την παραπάνω αντίληψη ακόμα και όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Παράλληλα με αυτό να διασφαλίσουμε την γρήγορη και χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, με δημόσιο έλεγχο την επίλυση σημαντικών ελλειμμάτων και καθυστερήσεων βασικών υποδομών όπως της σχολικής στέγης, αποχετευτικών δικτύων,  βιολογικών καθαρισμών, αντιπλημμυρικών έργων, ολοκλήρωση των έργων των επεκτάσεων και  αντιμετώπισης της οικιστικής πίεσης με χαμηλούς συντελεστές δόμησης, έργων στάθμευσης, οδοποιίας, ορθολογικής διαχείρισης του νερού με παράλληλη κατοχύρωσή του ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Στην κατεύθυνση δημιουργίας συγχρόνων ανθρώπινων οικισμών μέσω σχεδιασμού χρήσης γής που σέβεται τον άνθρωπο το περιβάλλον τους φυσικούς τρόπους και αναπτύσσει ισόρροπα όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής μας.
3.       Ποια περιβαλλοντικά έργα σχεδιάζετε για το νέο δήμο; 
Πριν απ΄ όλα τα έργα περιορισμού των συνεπειών και στενής επιστημονικής παρακολούθησης της Χωματερής των Ταγαράδων.
Προτεραιότητα είναι επίσης η αποτροπή της σχεδιαζόμενης κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υπολειμμάτων, Χ.Υ.Τ.Επικίνδυνων Αποβλήτων και Εργοστασίου Καύσης Απορριμμάτων με ιδιωτική μάλιστα λειτουργία  και  εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον, μέθοδο με την οποία φλερτάρουν κάποιοι από τους άλλους συνδυασμούς, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από αυτή την Χωματερή.
Η αποτροπή συγκεκριμένων σχεδιασμών χάραξης αναγκαίων υπερτοπικών έργων, όπως και της λειτουργίας τους με διόδια, όπως η ανατολική και εξωτερική περιφερειακή, και η διασύνδεσή της με Τρίλοφο Επανομή και Μηχανιώνα  που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο φυσικό το οικιστικό περιβάλλον και την λειτουργία αρκετών  οικισμών μας.
Τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα (π.χ όμβριων και διευθέτησης ρεμάτων) που απαιτούνται σε όλη την έκταση του δήμου. Τα έργα ορθολογικής δημόσιας διαχείρισης του νερού, προστασίας του ως πολύτιμου φυσικού πόρου και δημόσιου κοινωνικού αγαθού. 
Τα έργα προστασίας των δασών και των ελεύθερων χώρων της περιοχής μας από την εγκατάλειψη αλλά και την επιβουλή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, όπως και της ανάπτυξης της αναδάσωσης.
Τα έργα που κάνουν ανθρώπινη και  σύγχρονη τη λειτουργία των οικισμών μας μακριά από τη λογική της τσιμεντούπολής και της οριζόντιας πολυκατοικίας χωρίς υποδομές και ανάσες ελεύθερων χώρων, που κυριαρχεί σήμερα και συνδέεται ευθέως με τη λογική εμπορευματοποίησης της γής και της στέγης και το εμπόριο ελπίδας βιοπορισμού από αυτή στους μικροϊδιοκτήτες γης.
Η προστασία του Θερμαϊκού από τον τρόπο που κατασκευάζεται ο αεροδιάδρομος και την ρύπανση.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος διάθεσης των αδρανών υλικών (μπαζών κλπ) που οξύνεται σε συνθήκες οικιστικής έκρηξης.
Η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας της περιοχής μας με κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της σε αντίθεση με την εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ήδη έχει προχωρήσει για μεγάλο μέρος της και επεκτείνεται όπως πχ με το σχεδιασμό λειτουργίας μέσω ΣΔΙΤ κλειστού κολυμβητηρίου με γεωθερμική ενέργεια. Με την ίδια αντίληψη αντιμετωπίζουμε και την αξιοποίηση των άλλων «ηπίων» μορφών (όπως φωτοβολταϊκά και αιολική) που ήδη άρχισαν με θρασύ μάλιστα τρόπο να τις ορέγονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσω της νέας πύλης που τους ανοίγει και ο Καλλικράτης, αντιτιθέμενοι παράλληλα στην επιβάρυνση των νοικοκυριών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για την ανάπτυξη και την αξιοποίησή τους, αλλά και στην καταστροφή με τέτοιες «επενδύσεις» άλλων φυσικών πόρων όπως τα δάση και οι δασικές εκτάσεις κλπ.