Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ "ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ"

1.     Πολλές ή λίγες οι αρμοδιότητες που αποκτούν οι νέοι δήμοι;
Πολλές, με ελάχιστους πόρους. Μεταφέρεται  το οικονομικό βάρος για έργα και υπηρεσίες που μέχρι τώρα είχε την ευθύνη και το βάρος το κεντρικό κράτος στα λαϊκά στρώματα  διπλά. Με την άδικη φορολογία και την τοπική αφαίμαξη μέσω της   ανταποδοτικότητας. Θα διασπαστεί το ενιαίο της παιδείας, υγείας και πρόνοιας ανάλογα με το βαλάντιο και τους τοπικούς πόρους, μπαίνουν στο κουμάντο τους, με το αζημίωτο οι «χορηγοί». Διευκολύνεται το φαγοπότι των «μπίσνεσμεν» με τη δημόσια περιουσία και λειτουργίες.
2.     Ο δήμος Θέρμης είναι από τους πιο ισχυρούς οικονομικά δήμους της Ελλάδας. Μετά τη συνένωση με το δήμο Μίκρας και Βασιλικών πως θα εξασφαλίσετε τη δίκαιη κατανομή των πόρων σε όλους τους δημότες του διευρυμένου δήμου;
Βάζοντας  προτεραιότητες  με βάση τα πιο οξυμένα προβλήματα χωρίς  διακρίσεις πληθυσμιακές η άλλες, με αντικειμενικά κριτήρια. Διεκδικώντας επαρκείς πόρους, με προέλευση τους ισχυρούς του πλούτου στη χώρα, για τα έργα, υποδομές και υπηρεσίες, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες παντού, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις των δημοτών, για να μην διαχειριζόμαστε τη μιζέρια.
3.     Στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εμπορικών πολυκαταστημάτων. Πως θα στηρίξει ο δήμος την τοπική αγορά;
Με μείωση των δημοτικών τελών και άλλων τοπικών φόρων των μικροεπαγγελματιών και αύξηση στα πολυκαταστήματα .Πάλη για περιορισμούς στην ασύδοτη δράση και τα σκανδαλώδη προνόμιά τους. Τοπικές υποδομές και υπηρεσίες που διευκολύνουν την επισκεψιμότητα της τοπικής αγοράς (στάθμευση κ.α). Τόνωση του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων,  κύριου όγκου των πελατών της, με δημόσιες δωρεάν τοπικά υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού και υποδομών. Στήριξη της πάλης των εργαζόμενων και μικροεπαγγελματιών για γενικότερα μέτρα ανακούφισής τους.